Hazırlanışı Margarin oda sıcaklığında yumuşatılır. Sıvı yağ, yumurtanın sarısı, şeker, tuz, yoğurt ilave edilir, iyice yoğurulur. Yavaş yavaş un ilave edilir. Unun üzerine kabartma tozu da konur. Hamura kulak memesi kıvamına kadar un ilave edilir. Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz büyükçe toplar yaparak şekil verelim, hepsini bu şekilde yapınca simitlerimizi bu defa önce yumurtanın beyazına sonrada susama bulayarak Yağlı tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında üstü kızararıncaya kadar pişirelim Afiyet Olsun...
2 yorum:
Merhabalar,
Blogun hayırlı olsun
Bende ne zamandir kandil simidi tarifi denemek istiyordum. Hadi bakalim senin sayende bende yapayaım.
Paylaşımın için teşekkürler
Sevgilerimle
tşk. ederim iyi pazarlar :)
Yorum Gönder